Kör alakú, fedeles sütőtál |
Kulcsszavak : Őrségi cserép sütőedény Feladás dátuma : 2012-04-01 09:47 Őriszentpéter KB 6 500 Forint Leírás : Az edény fedő nélkül 10 cm magas, füllel együtt 32 cm széles. Kerámia sütő- főző edények használata A kívül-belül mázas tálakat nem kell előzetesen beáztatni! - A kerámia tálakat nem szabad szúró, közvetlen hőhatásnak kitenni. Ez azt jelenti, hogy sem gáz-, sem villanytűzhelyen nem lehet használni. Viszont bármilyen sütőbe (villany, gáz, légkeveréses, mikrohullámú) és kemencébe bátran betehetjük. - Figyeljünk azonban arra, hogy fokozatosan melegítsük fel. Ennek két oka is van. Egyrészt, ha túl forró sütőbe tennénk, elpattanhatna a tál, másrészt így nem égnek meg benne az ételek. Az általános sütési hőfok a 200-220, vagy gázsütőben a 4-5-ös fokozat. - A sütés és párolás folyamán, ha folyadékpótlásra van szükség, mindig langyos folyadékkal tegyük. Soha ne legyen hideg, vagy forró a hozzáadott folyadék, mert attól is megpattanhat a tál. - Ha azt szeretnénk, hogy az étel teteje megpiruljon, akkor a sütés vége előtt 20 perccel vegyük le a sütőtál fedelét. - Ha elkészült az étel, soha ne tegyük a tálat hideg felületre, inkább egy fa alátétre a hőingadozás miatt. - Mosogatás előtt várjuk meg, hogy lehűljön a tál, majd meleg vízzel mossuk ki. Ha szükséges, mosogatószert használhatunk. Az edényeket mosogatógépben is lehet tisztítani. - A tálat mielőtt eltennénk a szekrénybe, alaposan szárítsuk ki szobahőmérsékleten (legjobb megoldás feltenni a radiátorra egy-két napra). És ezt követően is lehetőség szerint, szellős, száraz helyen tároljuk. Ha vizesen tesszük el, ráadásul zárt helyre, akkor könnyen megeshet, hogy bepenészedik. |
Webshop, ahol a termék található : Webshop Link » Hirdető adatai : kattyy Név : Róka Katalin Email cím : kattyy@vipmail.hu Telefonszám : 06 70 337 9142 |